HBO ja Netflix silmäilevät audiosisältöä

Image for post
Image for post
HBO on jo aiemmin tuottanut markkinointipodcastin mm. suositusta Chernobyl-sarjastaan. Sen voi kuunnella mm. YouTubesta.

Suuret suoratoistopalvelut Netflix ja HBO ovat heränneet siihen, että ihmiset katselemisen lisäksi myös kuuntelevat sisältöä. Molemmat palvelut lähestyvät nyt audiosisältöä omista lähtökohdistaan ja omilla tavoillaan.

HBO Maxin (joka siis on HBO:n Yhdysvalloissa toimiva suoratoistopalvelu, joka on korvannut yrityksen aiemman HBO Now -palvelun) johtaja Andy Forssell kertoi tällä viikolla Decider-julkaisun haastattelussa HBO:n tuovan podcastit palvelun mobiilisovelluksiin. Audiosisällön tuominen videopalveluun voi nopeasti ajatellen tuntua oudolta, mutta HBO on Forssellin mukaanmiettinyt, minkälainen sisältö mobiilissa toimii ja mikä erottaa sitä tv-käytöstä. Audio selvästi on tällainen erityisesti mobiiliin istuva sisällön laji.

Lisäksi HBO on jo aiemmin tuottanut audiosisältöä. Yhtiö tuotti mm. kehutulle Chernobyl-sarjalleen viisiosaisen podcast-sarjan, joka oli eräänlainen making of -markkinointisarja. Vastaavanlaisia on siis tulevaisuudessa luvassa HBO Maxin mobiilisovelluksiin. HBO Max ei vielä ole saatavilla Suomessa tai ylipäätään Yhdysvaltain ulkopuolella, joten täällä HBO:n podcastit todennäköisesti kuunnellaan audiopalveluista, mikäli HBO ne siis oman palvelunsa ulkopuolella julkaisee. Voi tietenkin olla, että kaikki tai osa uusista audiosisällöistä rajataan vain HBO Maxissa toistettavaksi, jolloin ne toimisivat lisäsyynä ostaa HBO Maxin tilaus tai jatkaa jo olemassaolevaa tilausta.

Netflix lähestyy audiota toisesta suunnasta. Yhtiö on on kokeillut Android-sovelluksessaan mahdollisuutta toistaa vain ohjelmien ja elokuvien audioraitaa. Ominaisuus mahdollistaisi siis esimerkiksi dokumenttielokuvan ääniraidan toistamisen niin, että laitteen näyttö olisi pois päältä. Vastaava ominaisuus on jo jonkin aikaa ollut tarjolla esim. Yle Areenan iOS- ja Android-mobiilisovelluksissa.

Audiotoiston mahdollistaminen ei välttämättä palvele suurta käyttäjäjoukkoa, mutta olisi jälleen yksi keino maksimoida palvelun käyttäjien ohjelmakäynnistyksiä, joka on Netflixin keskeinen onnistumisen mittari. Toisaalta Netflix ei ole kommentoinut kokeilua virallisesti eikä ole mitenkään sanottua, että se etenee tuotantoon saakka.

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store